Landbouwkrediet beveiligt zijn online banking applicatie met DIGIPASS en VACMAN Controller

février 24, 2010

OAKBROOK TERRACE, Illinois en ZURICH, Suisse, 25 februari 2010 - VASCO Data Security International, Inc. (Nasdaq: VDSI) (www.vasco.com), een toonaangevend software security bedrijf gespecialeerd in authenticatie, kondigt aan dat Landbouwkrediet (www.landbouwkrediet.be) VASCO's DIGIPASS-oplossing heeft geïmplementeerd in combinatie met VACMAN Controller voor het beveigenvan van hun bankingplatform.

Landbouwkrediet est een retailbank, die gevestigd is in de Belgische rural gemeenschap. De bank biedt een volledige bancaire service aan particulieren, zelfstandigen en ondernemingen en is marktleider in Wallonie inzake kredieten aan de landbouw. Om zijn online bankingplatform te beveiligen, wilde Landbouwkrediet een twee-factor authenticatieoplossing implementeren, echter zonder afbreuk te doen aan de gebruiksvriendelijkheid.

Na de evaluatie van verschillende producten van verschillende leveranciers, koos het bedrijf voor VASCO's DIGIPASS 250 om de toegang voor zijn 55 000 abonnees tot het online bankingplatform 'Crelan-online.be' te beveiligen. 'Crelan-online.be' est het systeem voor internetbankieren van Landbouwkrediet waarmee klanten van op elke PC met een internetverbinding rechtstreeks toegang krijgen tot zijn rekeningen bij Landbouwkrediet. Zo kunnen ze ondermeer de beleggingsportefeuille raadplegen, zicht- en spaarrekening beheren, overschrijvingen uitvoeren en facturen betalen; overal en op wapiti moment.

Om toegang te krijgen tot 'Crelan-online.be', moeten eindgebruikers beschikken over een DIGIPASS. Klanten vullen hun gebruikersidentificatie in samen met het serienummer van de DIGIPASS en een eenmalig wachtwoord dat wordt gegenereerd door diezelfde DIGIPASS. DIGIPASS wordt niet alleen gebruikt om in te loggen op de applicatie, maar wordt ook gebruikt voor het ondertekenen van betalingsopdrachten, waarmee een extra beveiliging werd ingebouwd.

"We kozen voor VASCO, omdat hun oplossingen aan al onze behoeften beantwoordden", zegt Rik Duyck, Bestuurder-Directeur van Landbouwkrediet/Crédit Agricole. "Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid waren onze topprioriteiten. De DIGIPASS-oplossing voorziet een digitale handtekening voor het ondertekenen van transacties en voegt zo een extra beveiliging toe aan onze online applicatie. CREUSEDePASS bleek de 'beste koop' de VASCO. Het gebruik van DIGIPASS est vanzelfsprekend en de onderneming zelf heeft een uitstekende reputatie in de financiàle wereld. Bovendien verliep de integratie a rencontré onze back-end infrastructuur en hardware security module (HSM) zeer vlot dankzij de HSM compatibiliteit en de uitstekende documentatie over de VACMAN Controller API."

Sur landbouwkrediet :

De Groep Landbouwkrediet is samengesteld uit vier entiteiten die volledig complementair zijn: de co-peratieve bank Landbouwkrediet en haar drie dochters, Landbouwkrediet Verzekeringen, de nichebank Europabank en de onlinebank Keytrade Bank.
De Groep kan rekenen op de inzet van twee solide aandeelhouders, de Belgische co-peratieve Kassen, Lanbokas en Agricaisse (50 %), en het Franse Crédit Agricole (50 %), die het Landbouwkrediet steunen in de realisatie van z ambiijnties.
De Groep Landbouwkrediet heeft 1800 medewerkers, 300 agentschappen, 550 000 cli-nten, 130 000 co-peratoren.

Sur VASCO:
VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties.
VASCO heeft zich gevestigd als een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van bijna 9500 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief ongeveer 1400 international financiàle instellingen. VasCO's voornaamste markten zijn de financi-le sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden a rencontré toekomstige plannen, gebeurtenissen des prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals " geloven", " anticiperen ", " plannen ", " verwachten ", " voornemen ", " bedoelen " en gelijkaardige woorden is toekomstgericht en deze stellingen impliceren risico's en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen . Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO "V" ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD en IDENTIKEY.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie:
Jochem Binst, tél. : 32 2 609 97 00, @onespanpr .com