NW_20011218_cz_VASCO Zvysuje Svuj Nskok ve Financnâm Sektoru_ Ceskô Sporitelna, Prednô Ceskô Banka, Pouije Digipass 700 od Spolecnosti VASCO

décembre 18, 2001

OAKBROOK TERRACE, Illinois a BRUSEL, Belgie - 18. prosince 2001 - VASCO (Nasdaq NM a Nasdaq Europe: VDSI; www.vasco.com), globâlnô poskytovatel celopodnikov'ch bezpe'nostn'ch produkt ' podporuj'c'ch e-business a e-commerce, dnes ozn'mil, 'e nejv't' banka v 'eské republice, 'esk' spo'itelna (S), nab'dne sv'm z'kazn'k'm produkty Digipass jako bezpe'nostna n'stroj pro elektronické bankovnictv. VASCO uzav'el dohodu se sv'mi 'esk'mi partnery DNS a A'L softem. K 10 000 za'zen' Digipass, které z'kazn'ci banky ji 'vyu'vajô, si 'esk' spo'itelna objednala celkem 50 000 za'zen' Digipass 700. ProduktovMD 'ada VASCO Digipass zaru'uje bezpe'né transakce pomoc' telefonu 'i internetu t'm, 'e generuje jedine'n' dynamick' hesla a digit 'ln' podpisy, které chr'n' informace, je 'u'ivatel zas'l', a p'stup k osobn'm soubor'm u'ivatele.

"Jsme nad'eni, 'e m'me 'eskou spo'itelnu jako z'kazn'ka," 'ekl Jan Valcke, v 'konn' viceprezident VASCO pro pro prodej a marketing. "Esk ' republika je pro VASCO d'le'it'm trhem s r'stov'm potenci'lem. Skute-nost, 'e p'edn' 'esk' banka 'esk' spo'itelna si n's zvolila pro ochranu elektronicho bankovnictv' sv'ch z'kazn'kô, symbolizuje dal 'pos'len' na'vedouc' pozice ve finan'n'msektoru. Chceme podtrhnout d'ile-itou roli, kterou se na tomto 'sp'chu pod'lej' na'i m'stn ' partne'i A'L soft a DNS. Je pro VASCO neocenitelnou v'hodou. Jejich znalost m'stn'ho trhu spole'nô s na'imi 'pi'kov'mi produkty se op't ukazuje jako velmi siln ' n 'stroj pro z 'sk'v'n' nov'ch trh' a rozv 'jen ' na 'vedouc' pozice."

"VASCO byl pro 'eskou spo'itelnu spr'vnou volbou," 'ekl Ale'Mamica, vedouc' sekce vzd'len'ch slu'eb v 'eské spo'iteln' . "Digipass je d'le'itou sou'st' na'eho nového systému elektronického bankovnictv, kter' nab'z' na'im z'kazn'k'm bezpe'nost," dodal.

O produktu Digipass 700

DIGIPASS® 700 umo'uje bezpe'nô s 'ov' p'stup a pou'it' komplexn'ch digit 'ln'ch podpis' bez dal 'ho zat'ov'n' u'ivatele. DIGIPASS® 700 umo'uje specialist'm na p'stup po s'ti povznést celkovou bezpe'nost vzd'leného p'stupu na vy 'a p'itom vytvo'it flexibiln, hospodârnou a z'roveo u'ivatelsky p'v'tivou bezpe'nostn' infrastrukturu. Mohou definovat n'kolik aplikacô, ka'dou s p'esnô odpov'daj'c'mi nastaven'mi, a à pouhou zm'nou parametrô (napô. délka PIN, po'et pokus, délka vyzvân, pôle spojenm).


O spole-nosti

VASCO
VASCO zaji'uje podnik'm 'e'en' infrastruktury od mainframu po internet, kter ' umo'uj ' bezpe'n' e-business a e-commerce, chr'n ' citlivé informace a identitu u'ivatel' . Rodina produktMD Digipass® un VACMAN® této spole-nosti nabzô zabezpe-enô pomocô silné autentifikace a digit'ln'ch podpis, jediného celopodnikového p'ihla'ov'na a bezpe'nosti lok'ln'ch s'tô a p'itom v'razn ' sni'uje 'asovou n'ro'nost a pracovn' 'sil' pot-ebné pro zavedena a spr'vu bezpe-nosti. Mezi z'kazn'ky VASCO patà stovky finan'n'ch instituc', prvot 'dn' podniky a vl'dn' 'ady ve v'ce ne ' 50 zem'ch. Lze nalézt na www.vasco.com.

O spole-nosti 'esk' spo'itelna
'esk' spo'itelna ' podle po'tu klient ' nejv't' banka v 'eské republice ' je od roku 2000 'lenem silné st'edoevropské finan'n' skupiny Erste Bank. 'esk' spo'itelna se soust'ed' p'edev'm na koncové klienty, na malé a st'edn' podniky a na municipality. Eskô spo'itelna, a. s., vydala p'es dva miliony debetnôch karet, spravuje s '684 pobo'ek a v'ce ne '940 bankomat' . Eskô spo'itelna, a. s., zôskala cenu "Nejd'v'ryhodn'j'zna'ka v 'eské republice". Banka z'skala tento certifik't na z'kladô mezin 'rodn'ho 'et 'd''v'ryhodné zna'ky v Evrop ' provedeného 'asopisem Reader's Digest na podzim 2000 v 18 evropsk'ch zem'ch.

O spole-nosti DNS
DNS s. R. O. je nejvâtâm à valeur ajoutée distributorem na 'eském trhu s odhadovan'm obratem v roce 2001 ve v'i 1 miliardy Kô. StrategiD DNS je poskytovat partnerm portfolio hardware, s 'ov'ch slu'eb, komunika'n'ch a softwarov'ch technologia a souvisej'c'ch slu'eb. Tyto slu-by zahrnujà nejen vysoce kvalitnmD produktové 'ady, ale také z'kaznickou podporu nejvy' 'rovn' . Komplexnô podpora v oblasti 'e'en ' IT projekt' zahrnuje technické i finan'n', marketingové a logistické slu'by. DNS distribuuje produkty n'sleduj'c'ch spole-nostMD: IBM, Hewlett-Packard, Compaq, CISCO, Enterasys, 'esk' Telecom, Nokia, Netscout, PRO IN, Check Point, Computer Associates, Network Associates, Citrix, IBM Informix, Intrusion, ISS, Vasco, Trend Micro a Stonesoft. V portfoliu produkta z'kazn'ci naleznou jak tradi'n' produkty (servery, systémy na uchov'na dat, aktivn' s'ové prvky atd.), tak i nejmodern'j' 'e'en' pro e-business, bezpe'nost, bezdr'tovou komunika. Spole-nost byla zalo'ena v roce 1997 a mâ p'es 40 zam-stnancô. La naleznete na http://www.dns.cz.

O spole-nosti A-L doux
A ' L soft je p'edn'm poskytovatelem softwaru a slu'eb pro elektronické bankovnictvvv 'eské republice a na Slovensku. Specializuje se na podporu r'stu podnika nab 'dkou 'e'en ' vzd'lené komunikace a zaji't'n ' vzd'leného p'stupu, jako 'i cel'ch systém'. Spole-nost svâm klient'm nabzô kompletna paletu softwarov'ch, integra'n'ch a konzulta'n'ch slu'eb pro dosa'en ' maxim 'ln'ch v'sledk' . Jejô systém OfficeLine p'edstavuje kompletn ' e'en 'elektronického bankovnictv', které bank 'm p'in ' flexibilitu p 'i konfiguraci systému podle vlastn 'ch pracovn'ch postup' a pot'eb banky; budoucô p'izp'sobitelnost nov'm technologiâm; snadnost integrace s jin'mi bankovnâmi IT systémy; a bezpe-nost zv'enou siln'm 'ifrov'n'm a celosv'tov' prov'enou technologi' autentifikace a digit 'ln'ch podpis ' VASCO. Lze nalézt na www.alsoft.cz.

Prohlôenô ohlednô budoucnosti
Prohl'enenv této tiskové zprâvô, kterà se t'kajô budouc'ch pl'nô, ud'losta 'i pln'n', jsou prohl'en 'hled'c' dooucnosti. Jakékoliv prohl'enô obsahujôcô slova jako "vô", "p'edpokl'dô", "pl'nuje", "o'ek'v' " a podobn hledô do budoucnosti a takové prohl'eno obsahuje riziko a nejistotu a vych'zô ze st'vaj'c'ch o'ek'v'nô. V d'sledku toho se skute'né v'sledky mohou z'sadn' odli'ovat od o'ek'v'n'vyj'd'en'ch v t'chto prohl'en'ch ohledn ' budoucnosti.
Ohlednô dal'ch informaco o spole'nosti a jejà 'innosti se odkazujeme na ve'ejné svazky spole'nosti u Komise pro cenné pap'ry Spojen'ch st't 'americk'ch.

Vàce informacl lze z'skat od:
Média:
Jochem Binst, tél. : 32 2 456 9810, pr .com L investisseur de Vztahy :
Annemieke Blondeel, Amerika, tél. : 1 630 932 8844, Evropa, tél. : 44 20 8308 7080, [email protected]

DNS - Ing. Blanka Hudekova, 0042-2-96377412, [email protected]

Karel Krenzelok, tél. : 420 2 6973320, www.alsoft.cz