NW_20080303_nl_VASCO Security Competence Center lanceert adviesdienst voor beveiliging e-banking

March 3, 2008

WEMMEL, België – 3 maart 2008 – VASCO Data Security International Inc. (Nasdaq: VDSI; www.vasco.com), ’s wereld leidend softwarebeveiligingsbedrijf gespecialiseerd in authenticatieproducten; kondigde vandaag aan dat hun Security Competence Center begonnen is met het aanbieden van e-banking security consultancy diensten. VASCO zal de veiligheidsrisico’s van de huidige en toekomstige e-banking authenticatiesystemen evalueren om zo de klant te voorzien van de meest geschikte authenticatietechnologie.

Door het toevoegen van e-banking security consultancy diensten, verruimt VASCO zijn “Full Option, All-Terrain” strategie met op maat gemaakte consultancy diensten voor de banksector.
Elektronisch bankieren zit in de lift, maar staat voor gesofisticeerde uitdagingen zoals cyberfraude en inbreuk op de vertrouwelijkheid van gegevens. Dit beïnvloedt het vertrouwen van de klant in online transacties op een negatieve manier en brengt de toekomst van het Internet als zakenkanaal in gevaar.

VASCO Data Security stelt nu zijn expertise en ervaring ter beschikking van zijn klanten in de banksector door hen inzicht en know-how te verschaffen in veilige e-banking authenticatiesystemen. Het aanbod van de e-banking consultancy diensten bestaat uit drie grote componenten:

  • In het lessenpakket verkrijgt de klant meer inzicht in de laatste bedreigingen voor e-banking authenticatie, zoals phishing, Trojaanse paarden en man-in-the-middle attacks.

  • In de analysefase krijgt de klant een ruimer beeld van de sterktes en zwakheden van zijn authenticatiesysteem en wordt het beveiligingsniveau gespiegeld aan de industriële gemiddelden

  • Tot slot wordt de klant geadviseerd hoe hij de geïdentificeerde zwakke schakels kan elimineren door middel van een holistische benadering die bestaat uit technische, procedurele en organisatorische tegenmaatregelen. Dit omvat een grondig overzicht van de beveiligingskenmerken van de bestaande sterke authenticatietechnologiën zoals tokens, smartcard en softwareoplossingen.


“De workshops van VASCO’s Security Consultancy diensten zijn een uitstekende toevoeging aan hun uitgebreide productaanbod in sterke authenticatie. Een duidelijk overzicht van de huidige bedreigingen, de veiligheidsrichtlijnen en de beste manier waarop we onze authenticatieoplossingen konden optimaliseren, hebben ons aanzienlijk geholpen in onze beveiligingsprojecten rond Internetbankieren”, zei Erwin Nys, Hoofd van het e-channel management bij KBC België.

“Door veiligheidsadvies aan te bieden aan de online banksector, versterkt VASCO zijn aanbod als de Full Option, All-Terrain Authentication Company," zei Jan Valcke, VASCO’s President en COO. “Onze kennis zal financiële instellingen helpen om hun eindgebruikers met de meest geschikte authenticatietechnologie te beveiligen. Als erkend wereldleider in sterke authenticatie, kunnen wij een schat aan deskundigheid, technologie en ervaring ter beschikking stellen van financiële instellingen om het vertrouwen van hun klanten in online bankieren te handhaven. Wij maken niet alleen gebruik van onze kennis er ervaring om producten te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de behoeften van onze klanten, maar adviseren hen ook bij hun strijd tegen de cyberfraude.”

Over VASCO: VASCO is de nummer één leverancier van oplossingen en diensten met sterke authenticatie en elektronische handtekeningen. VASCO heeft zich gevestigd als ’s werelds leidend softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van meer dan 4,800 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief bijna 750 internationale financiële instituten. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, entreprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.


Voor meer informatie neem contact op met:
VASCO: Jochem Binst, +32 2 609 97 41, [email protected]