VASCO steunt Belgische overheid in stimuleren gebruik van eID voor alle online toepassingen

February 21, 2014

VASCO ziet inloggen met eID in combinatie met MYDIGIPASS.COM als manier om veilige registratie en authenticatie te bewerkstelligen

Wemmel, België – 21 februari 2014 - VASCO Data Security International, Inc (Nasdaq: VDSI; www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatieoplossingen en diensten, steunt de overheid om het de Belgen gemakkelijker te maken om op een veilige manier te registreren en in te loggen op digitale toepassingen met behulp van de elektronische identiteitskaart.

Als Belgisch bedrijf is VASCO van bij de uitrol van de elektronische identiteitskaarten betrokken bij de integratie ervan in het dagelijkse leven. De mogelijkheden zijn gigantisch. Vandaag stelt de overheid al meer dan 500 toepassingen ter beschikking om bepaalde burgerlijke verplichtingen te vergemakkelijken. Zo is er het bekende tax-on-web. Maar ook in het bedrijfs- en privéleven zijn er een veelheid aan toepassingen en nog veel meer mogelijkheden.

VASCO, Belgisch marktleider op het vlak van eID-lezers en met specifieke expertise, biedt een heel gamma aan eID-kaartlezers met elk hun specifieke kenmerken. Er zijn de DIGIPASS 905, 920 en 865. Deze worden verbonden met een pc om een eID-kaart uit te lezen en hier eventueel gegevens vanop een externe databank aan te linken. Andere lezers, zoals DIGIPASS 820, worden dan weer draadloos gebruikt. Een DIGIPASS 870 kan zowel geconnecteerd als draadloos gebruikt worden. Het voordeel hiervan is dat de eID gebruikt kan worden in combinatie met mobiele toestellen.

Met een kaartlezer en eID-kaart kan de gebruiker zich gemakkelijk registreren op MYDIGIPASS.COM. Via dit online platform krijgt de gebruiker op een veilige manier toegang tot verschillende toepassingen, zowel mobiel als online. De gebruiker beslist zelf welke toepassingen hij gebruikt - en dus toevoegt - en welke gegevens hij wil delen. De sterke authenticatie met de eID zorgt voor veiligheid bij het inloggen.

Met MYDIGIPASS.COM krijg je in 1, 2,3 met je eID toegang tot al je online applicaties, en dankzij de DIGIPASS 870 ook via je smartphone, tablet of een ander mobiel toestel.

Jan Valcke, afgevaardigd bestuurder van VASCO Data Security, ziet een groot potentieel: “België is wereldwijd koploper op het vlak van eID-toepassingen. De mogelijkheden zijn enorm. De overheid heeft al heel wat toepassingen klaar voor gebruik, maar ook de privésector sluit zich aan. Na registratie met de eID op MYDIGIPASS.COM kan een gebruiker zich snel, veilig en gemakkelijk registreren en authenticeren op websites van derden. We geloven in MYDIGIPASS.COM, een veilig platform van waarop de gebruiker zijn digitale identiteit kan beheren.”

Over VASCO:
VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties. VASCO positioneert zich als een globaal softwarebedrijf voor Internet Security met een klantenbasis van bijna 10.000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief bijna 1700 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government. VASCO biedt zijn producten en services aan als cloud of in-house oplossingen.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “voornemen”, “bedoelen” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht en deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD en IDENTIKEY.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie:
Corporate Communications
+32 2 609 97 00
[email protected]

Volg ons op Twitter:
https://twitter.com/VASCODataNews