De nieuwe aXsGUARD Identifier_ IDENTIKEY Server Technologie op een authenticatietoestel

March 23, 2010

Nieuwe versie van aXsGUARD Identifier maakt gebruik van de IDENTIKEY server technologie en biedt DIGIPASS Authentication for Windows Logon; IDENTIKEY opent de deuren naar grote ondernemingen voor aXsGUARD Identifier

Oakbrook Terrace, Illinois, Zurich, Zwitserland, 23 Maart 2010 – VASCO Data Security Inc. (Nasdaq: VDSI; www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatieoplossingen, heeft vandaag de lancering van de nieuwe versie van aXsGUARD Identifier aangekondigd. Voortaan maakt aXsGUARD Identifier volop gebruik van de IDENTIKEY Server technologie en biedt het toestel ook DIGIPASS Authentication for Windows Logon.

aXsGUARD Identifier is een autonoom authenticatietoestel voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen die de toegang tot bedrijfsnetwerken en applicaties voor gebruikers die van op afstand of van thuis uit werken, beter willen beveiligen. De toevoeging van IDENTIKEY betekent een drastische uitbreiding van het bereik van aXsGUARD Identifier. Terwijl de vorige versies van het product zich vooral richtten op kleine en middelgrote ondernemingen, is de nieuwe versie ook bedoeld voor grote bedrijven. IDENTIKEY is VASCO’s allesomvattende authenticatieserver voor netwerk- en applicatiebeveiliging met OTP en e-signature functionaliteit. Het omvat authenticatie via RADIUS, op IIS-gebaseerde toepassingen en zijn SOAP-interface maakt authenticatie mogelijk in nagenoeg elke webomgeving.

aXsGUARD Identifier ondersteunt nu ook DIGIPASS Authentication for Windows Logon. DIGIPASS Authentication for Windows Logon biedt alle types van bedrijven een kostenefficiënte oplossing voor het beschermen van hun Windows pc’s tegen onbevoegde toegang. Zelfs wanneer laptops niet verbonden zijn met een LAN blijven ze beschermd, zodat de veiligheid van de opgeslagen gegevens gewaarborgd blijft in het geval de laptop zoek raakt of gestolen wordt. Wanneer laptops buiten het bedrijfsnetwerk gebruikt worden, zoals bij het van thuis uit werken of onderweg, zal de log-on module in niet-geconnecteerde modus dezelfde sterke authenticatie-functionaliteit toelaten als in de geconnecteerde modus. Daarbij wordt een kleine softwaremodule geinstalleerd op de Windows-omgeving van de eindgebruiker. Van zodra de DIGIPASS Authentication for Windows Logon opgestart is, vervangt het het oorspronkelijke login-scherm door een versie die de login-gegevens naar aXsGUARD Identifier doorstuurt voor verificatie.

“Ondernemingen verkiezen soms één enkele server te gebruiken voor belangrijke applicaties en geven daarom de voorkeur aan een apart toestel. Met aXsGUARD Identifier speelt VASCO in op deze vraag. Door IDENTIKEY as authenticatieplatform in het toestel te integreren, zijn we in staat om toestelgebaseerde sterke authenticatie aan te bieden aan praktisch elk bedrijf, onafhankelijk van de grootte of soort activiteit. Daarnaast voegen we DIGIPASS Authentication for Windows Logon functionaliteit toe aan het toestel”, zegt Jan Valcke, President en COO bij VASCO Data Security.

Over VASCO:
VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties.
VASCO heeft zich gevestigd als een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van bijna 9500 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief ongeveer 1400 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “voornemen”, “bedoelen” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht en deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD en IDENTIKEY.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie:
Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]