Gemeente Bertem, Remmicom en VASCO slaan handen in elkaar

February 12, 2014

Veilige toegang tot vergaderdocumenten dankzij MYDIGIPASS.COM

Wemmel, België - 12 februari 2014 - VASCO Data Security (www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatieoplossingen en diensten, garandeert met MYDIGIPASS.COM dat de gemeente Bertem veilig toegang krijgt tot Meeting.mobile, het mobiele vergaderplatform van Remmicom.

In elke gemeente vindt een groot aantal vergaderingen plaats: gemeenteraden, schepencolleges, adviesraden, vergaderingen met diensthoofden ... Al deze bijeenkomsten vragen een agenda, een stapel papieren met verslagen en documentatie en veel manuren om deze documenten te printen, te bundelen en bij de deelnemers te krijgen.

Remmicom, gespecialiseerd in software voor openbare besturen, ontwikkelde de online applicatie Meeting.mobile: een mobiel platform dat alle vergaderdocumenten beheert en bundelt. Remmicom kiest exclusief voor VASCO’s MYDIGIPASS.COM om de toegang tot dit platform te beveiligen. Vanaf nu maakt de gemeente Bertem gebruik van Meeting.mobile en MYDIGIPASS.COM.

Het inlogproces is heel eenvoudig. Op een na alle schepenen beschikken over een smartphone. Ze hoeven enkel de MYDIGIPASS.COM-applicatie te downloaden op hun telefoon. Als ze willen inloggen, scannen ze de QR-code die op het scherm van hun tablet verschijnt. In de back-end wordt een eenmalig wachtwoord gegenereerd en in een paar tellen krijgen ze toegang tot het platform. De schepen zonder smartphone krijgt een hardwaretoestelletje dat, met een druk op de knop, een eenmalig wachtwoord creëert.

De beveiliging met MYDIGIPASS.COM biedt enkele voordelen: het gebruik van eenmalige wachtwoorden is veel veiliger dan het gebruik van statische wachtwoorden omdat deze gemakkelijk kunnen worden onderschept. Bovendien kunnen gebruikersnaam en wachtwoord niet meer doorgegeven worden aan derden, aangezien de smartphone aan de account gelinkt is. De informatie komt dus zo niet in verkeerde handen terecht.

De gemeente Bertem is de eerste gemeente in Vlaanderen die met Remmicom en VASCO in zee gaat, “en daar zijn we heel trots op,” zegt Dirk Stoffelen, secretaris bij gemeente Bertem. "In de besluiten van de bestuursorganen wordt veel vertrouwelijke en persoonlijke informatie verwerkt. Zo mogen. beslissingen over burgers en personeelsleden mogen niet zomaar openbaar gemaakt worden. We weten dat dankzij MYDIGIPASS.COM de toegang tot onze documenten op Meeting.mobile goed beveiligd is en dat wachtwoorden – en dus informatie – niet meer kunnen worden doorgespeeld aan onbevoegden.”

Jan Valcke, afgevaardigd bestuurder van VASCO Data Security, is ook verheugd over de samenwerking met de gemeente Bertem. “MYDIGIPASS.COM biedt zowel beveiliging als gebruiksgemak. Gemeentes beseffen steeds meer het belang van veiligheid en we zijn heel tevreden dat ze onze in-the-cloud dienst gebruiken om veiliger en gemakkelijker in te loggen. Naast de gemeente Bertem, zullen overigens ook de gemeentes Maldegem en Asse binnenkort gebruikmaken van Meeting.mobile beveiligd met MYDIGIPASS.COM.”

Over Remmicom:
De firma Remmicom is een belangrijke speler voor de informatisering van gemeentelijke overheden in Vlaanderen. De specialisaties van de toepassingen bevinden zich op de domeinen Burgerzaken, Financiën, Ruimtelijke Ordening & Leefmilieu, Secretariaat, Mid-Office en Services & Infrastructuur. Met zijn vestiging in Westmeerbeek (Hulshout) is Remmicom sinds 1988 actief. In de sector is het uitgegroeid tot de referentie voor gemeentelijke software oplossingen.
www.remmicom.be

Over VASCO:
VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties. VASCO positioneert zich als een globaal softwarebedrijf voor Internet Security met een klantenbasis van bijna 10.000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief bijna 1700 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government. VASCO biedt zijn producten en services aan als cloud of in-house oplossingen.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “voornemen”, “bedoelen” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht en deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.
Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD en IDENTIKEY.
Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie:
Corporate Communications, +32 2 609 97 00, [email protected]
Volg ons op Twitter: https://twitter.com/VASCODataNews