news_VASCO en Telenet

February 7, 2011

Wemmel & Mechelen, België, 7 februari 2011 – VASCO Data Security Inc.(Nasdaq: VDSI;www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijfgespecialiseerd in authenticatieoplossingen, kondigt vandaag een samenwerking aan met Telenet Small Bizz Division(www.telenet.be) om Vlaamse KMO’s, zelfstandigen en vrije beroepen een ontdubbelde internetverbinding aan te bieden.

“Altijd Online KMO bundel” met aXsGUARD Gatekeeper technologie: veilig, betrouwbaar en voordelig
Internet is niet meer weg te denken in de huidige zakenwereld. Ook voor KMO’s is een betrouwbare internetverbinding van cruciaal belang. VASCO en Telenet Small Bizz werkten een betaalbaar, op maat gemaakt aanbod uit voor KMO’s, zelfstandigen en vrije beroepen om betalingstransacties, communicatie met leveranciers en klanten en de toegang tot cloud applicaties te allen tijde te garanderen. De “Altijd Online KMO bundel” is een oplossing waarbij een bijkomende Telenet-internetverbinding wordt aangesloten naast deze van de bestaande provider. Op deze manier wordt de connectiviteit gegarandeerd en kan men zonder gevolgen verder blijven werken bij uitval van een internetverbinding. aXsGUARD Gatekeeper, VASCO’s remote access solution en onderdeel van de bundel, zal immers onmiddellijk en automatisch een andere beschikbare lijn detecteren en hiermee verbinding maken.

Daarnaast biedt aXsGUARD, een productlijn van authenticatie en internetbeveiliging, een publieke DNS module die KMO’s, zelfstandigen en vrije beroepen toelaat om zelf hun domeinnamen te beheren. In combinatie met de bijgevoegde module ‘Multiple Internet Connections’ bouwen bedrijven zelf een volledige redundantie uit voor de servers die intern worden gehost.

“Telenet is zeer verheugd samen te werken met een erkend wereldleider op het vlak van internetbeveiliging”, zegt Eric Cocquereaux, Small Business Channel Development Manager bij Telenet Small Bizz Division. “VASCO heeft met aXsGUARD immers een gedegen expertise en jarenlange ervaring in het Belgische KMO-segment. Samen met VASCO biedt Telenet Small Bizz een totaaloplossing waardoor KMO’s niet meer afhankelijk zijn van een enkele internetlijn om zaken te doen. Uitval van het internetverkeer kan immers verregaande gevolgen hebben: klanten kunnen niet meer betalen via bancontact, bestellingen kunnen niet meer geplaatst worden, werknemers kunnen niet langer gebruik maken van online applicaties… De bundel optimaliseert het internetverkeer en biedt gegarandeerde toegankelijkheid voor inkomend en uitgaand verkeer.

“Kleine en middelgrote ondernemingen worden met dezelfde veiligheidsuitdagingen geconfronteerd als grote organisaties, maar hebben vaak minder toegewijde middelen en minder mankracht”, zegt Jan Valcke, President en COO van VASCO Data Security. “De “Altijd Online KMO bundel” is een betaalbare oplossing die KMO’s en zelfstandigen toelaat om zelf hun internetverbinding te optimaliseren en een volledige redundantie uit te bouwen met een gemakkelijk te beheren en snel te installeren oplossing.”

De “Altijd Online KMO bundel” met aXsGUARD Gatekeeper is beschikbaar bij uw IT-Partner.

Telenet is een toonaangevende provider van media- en telecommunicatiediensten. Telenet spitst zich toe op het leveren van kabeltelevisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan hoofdzakelijk residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Telenet Small Bizz Division richt zich specifiek op KMO’s, zelfstandigen en vrije beroepen. Telenet is genoteerd op de Euronext Brussel onder de code TNET.

VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties. VASCO is een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van meer dan 10 000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief meer dan 1500 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “voornemen”, “bedoelen” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht en deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.
Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD en IDENTIKEY.
Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie:

Perscontact VASCO:
Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]

Perscontact Telenet:
Isabelle Geeraerts, + 32 (0) 15 33 55 44, [email protected]

Volg ons op Twitter: Follow us on Twitter: http://twitter.com/VASCODataNews