news_VASCO’s aXsGUARD Gatekeeper viert zijn 15de verjaardag met event in Mechelen

July 15, 2011

Oakbrook Terrace, Illinois, Wemmel, België, 15 juni 2011 – VASCO Data Security Inc. (Nasdaq: VDSI; www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatieoplossingen, maakt vandaag bekend dat aXsGUARD Gatekeeper dit jaar 15 jaar bestaat. Om dit te vieren, organiseert VASCO op woensdag 22 juni 2011 het aXsGUARD Event, in Technopolis in Mechelen.

In het vijftienjarige bestaan van de aXsGUARD Gatekeeper zijn de toepassingen flink bijgewerkt en verfijnd. Twee belangrijke elementen werden recent toegevoegd aan het uitgebreide gamma van aXsGUARD: de toepassingen voor eID en authenticatie worden verbreed en de ook de content scanning werd verder uitgewerkt.

Vanaf nu is het mogelijk om in te loggen met behulp van een elektronische identiteitskaart en een DIGIPASS 810 eID, een aangepaste lezer voor elektronische identiteitskaarten. De gebruiker kan met behulp van die DIGIPASS een One Time Password (OTP) genereren – een eenmalig wachtwoord dat slechts 32 seconden geldig blijft. Zo kan een gebruiker veilig toegang krijgen tot netwerk. De aXsGUARD Gatekeeper ondergaat enkele voorbereidingen om deze modus operandi mogelijk te maken.

Daarnaast is ook de functie content scanning geüpdatet, wat leidt tot een veiliger mail- en internetverkeer. Aanvullende zwarte lijsten werden toegevoegd om de gebruiker te beschermen tegen gekende onbetrouwbare internetadressen te beschermen. Daarnaast kan de beheerder van de aXsGUARD Gatekeeper, bijvoorbeeld een werkgever, categorieën van webpagina’s blokkeren voor bepaalde gebruikersgroepen. Zo kan een bedrijf sociale netwerksites of spelletjeswebsites afsluiten voor de werknemers.

Om de aXsGUARD Gatekeeper en zijn vernieuwingen in de kijker te zetten, organiseert VASCO het aXsGUARD Event, op woensdag 22 juni 2011 in zaal De Kegel in Technopolis, Mechelen. Een hele namiddag lang zijn er workshops en lezingen door en voor klanten.

“VASCO’s aXsGUARD Gatekeeper heeft in de voorbije 15 jaar al ruimschoots zijn dienst bewezen,” vertelt Jan Valcke, President en COO van VASCO Data Security. “Onder andere BEST NV, Mobila en Telenet komen vertellen over hun ervaringen met de aXsGUARD Gatekeeper.”

Meer informatie over het aXsGUARD Event en het inschrijvingsformulier is te vinden op http://www.vasco.com/company/events/vagg.aspx