NW_20061212_nl_VASCO lanceert twee toestellen voor sterke authenticatie_ Digipass GO5 en GO6

December 12, 2006

OAKBROOK TERRACE, Ill., en BRUSSEL, - 12 december 2006 – VASCO Data Security International, Inc. (www.vasco.com) (Nasdaq: VDSI), de wereldwijde nummer één op het vlak van consumentenproducten voor authenticatie en digitale handtekeningen, heeft vandaag de lancering van de sterke authenticatieproducten Digipass GO 5 en Digipass GO 6 aangekondigd. Met deze lancering versterkt VASCO haar positie binnen de financiële wereld en de bedrijfsnetwerkbeveiliging.

De twee nieuwe producten zijn Digipass authenticatietoestellen met één knop en zijn gemodelleerd naar de succesvolle Digipasses GO3 en GO1. Ze delen enkele functionaliteiten zoals het paswoord dat slechts één keer geldig is en de host authentication. Digipass GO5 en GO6 zijn klaar voor de toekomst, want ze ondersteunen het AES algoritme, de nieuwste standaard in publieke algoritmes. Bovendien zijn de twee nieuwe leden van de Digipassfamilie waterbestendig.

Foto’s in hoge resolutie van Digipass GO5 en GO6 zijn beschikbaar op http://www.vasco.com/products/range.html . .

“De ontwikkeling van Digipass GO5 en GO6 is alweer een bewijs van de evolutie van VASCO in de richting van full option authenticatiebedrijf voor alle sectoren,” zegt Jan Valcke, VASCO’s President en COO. “Dankzij het unieke serverplatform, de VACMAN Controller, kunnen klanten à la carte kiezen tussen bijna 50 verschillende authenticatieproducten, onafhankelijk van de sector of de grootte van het bedrijf.
Door Digipass GO5 en GO6 hieraan toe te voegen, maakt VASCO zijn aanbod voor klantenauthenticatie nog breder, en versterkt ze haar flexibiliteit.”Over VASCO: VASCO ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt gepatenteerde producten voor gebruikersauthentificatie. De belangrijkste markten zijn de financiële sector, bedrijfsbeveiliging, e-business en e-commerce. VASCO’s authentificatietechnologie wordt op de markt gebracht via de Digipass hard- en software beveiligingsproducten. VASCO verkocht reeds meer dan 28 miljoen Digipassen, wat van het bedrijf een wereldleider maakt op het vlak van sterke authentificatie. 550+ banken en ongeveer 3,300 toonaangevende bedrijven en overheden gebruiken VASCO’s producten in meer dan 100 landen.

Toekomstgerichte stellingen
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie neem contact op met:
VASCO: Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]