NW_20070109_nl_KBC Bank biedt veilig elektronisch bankieren en e-commerce aan met Digipass 810

January 9, 2007

OAKBROOK TERRACE, Ill. en BRUSSEL, België, 9 januari 2007 -- VASCO Data Security International, Inc. (www.vasco.com) (Nasdaq: VDSI), de wereldwijde nummer één op het vlak van sterke authenticatie en digitale handtekeningen, heeft vandaag aangekondigd dat de toonaangevende Belgische bank KBC (www.kbc.be) in 2007 VASCO’s Digipass 810, een ongeconnecteerde Smart Card lezer, gradueel zal invoeren bij haar 500.000 onlineklanten. De KBC klanten die internetbankieren, zullen Digipass 810 in combinatie met de KBC debet smart card kunnen gebruiken voor e-banking en online winkelen.

KBC Bank maakt deel uit van KBC Groep, dat één van de grootste financiële groepen in Europa is. Als multi-channel bankverzekeringgroep met een geografische focus op Europa, heeft KBC Groep vooral retail -en private bankklanten en kmo’s. Naast haar focus op retail en private bankverzekeringdiensten, is de groep ook actief in vermogensbeheer, de aanlevering van corporate services en marktactiviteiten.

KBC bekleedt een belangrijke, zoniet leidende positie op haar twee thuismarkten België en Centraal Europa en heeft een uitgebreid kantoornetwerk dat werkt onder het European Private Bankers concept. KBC is ook selectief aanwezig in een aantal andere landen en regio’s in de wereld.

KBC Groep staat genoteerd op Euronext Brussels (ticker symbol ’KBC’) en op de Luxemburgse beurs. Met een marktkapitalisatie van ongeveer 32 miljard euro, 50 000 werknemers en 12 miljoen klanten, staat KBC in de top van de Belgische bedrijven en is KBC Groep één van de leidende financiële groepen in Europa.

Digipass 810, of KBC Kaartlezer zoals hij door KBC wordt genoemd, is een moderne, betrouwbare, ongeconnecteerde persoonlijke kaartlezer. Het productplatform is ontworpen voor non face-to-face sterke authenticatie bij het internetbankieren. De unieke kenmerken van Digipass 810 zijn de buitengewone betrouwbaarheid en het gebruiksgemak. Verneem meer over Digipass 810 op:
http://www.vasco.com/digipass_810.

“We hebben gekozen voor VASCO omdat het sterke authentiepakket dat ze ons aanboden werkelijk indruk maakte,” zegt Kristof Browaeys, E-channel Manager bij KBC Bank. “Digipass 810 heeft een paar belangrijke voordelen: het biedt onze klanten een hoge graad van veligheid, zonder dat ze daarvoor software moeten installeren op hun eigen pc. Om online te kunnen bankieren of kopen hebben ze nu enkel een internetconnectie , hun debetkaart en een KBC Kaartlezer nodig. Omwille van de veiligheidstechnologie in de debetkaart, hoeven onze clienten geen paswoorden te onthouden, maar enkel hun PIN code. Het feit dat Digipass 810 een universele lezer is, maakt het massaal distribueren van de kaartlezer veel eenvoudiger voor KBC”.

“We verwelkomen graag een toonaangevende Belgische bank als KBC als klant ,”zegt Jan Valcke, VASCO’s President en COO. “De toepassingsmogelijkheden van debetkaarten worden steeds talrijker, dus kunnen we KBC’s visionaire benadering van online bankieren en kopen alleen maar toejuichen. Door de extra beveiligingslaag van Digipass 810 kunnen KBC klanten zorgeloos veilig online bankieren en shoppen.”Over VASCO: VASCO ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt gepatenteerde producten voor gebruikersauthentificatie. De belangrijkste markten zijn de financiële sector, bedrijfsbeveiliging, e-business en e-commerce. VASCO’s authentificatietechnologie wordt op de markt gebracht via de Digipass hard- en software beveiligingsproducten. VASCO verkocht reeds meer dan 28 miljoen Digipassen, wat van het bedrijf een wereldleider maakt op het vlak van sterke authentificatie. 550+ banken en ongeveer 3,300 toonaangevende bedrijven en overheden gebruiken VASCO’s producten in meer dan 100 landen.

Toekomstgerichte stellingen
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.


Voor meer informatie neem contact op met:
VASCO: Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]

KBC: Viviane Huybrecht, hoofd Communicatie Groep en KBC-Persdienst, woordvoerster KBC Groep
+32 2 429 85 45, [email protected] or [email protected]