NW_20070612_nl

June 12, 2007

OAKBROOK TERRACE, Ill., en ZURICH, Zwitserland, 12 juni, 2007 – VASCO Data Security International, Inc. (Nasdaq:VDSI) (www.vasco.com), ‘s werelds leidend software beveiligingsbedrijf gespecialiseerd in authenticatieproducten, kondigde vandaag aan dat het zijn Digipass productlijn uitbreidt met Digipass 840 Comfort Voice (CV). Deze “sprekende” Digipass kaartlezer is speciaal ontworpen voor blinde en slechtziende Internetgebruikers. Het product is onmiddellijk beschikbaar.

VASCO’s missie is de Full Option, All-Terrain Authentication company te zijn. Dit betekent dat sterke authenticatie beschikbaar moet zijn voor iedereen. De lancering van Digipass 840 Comfort Voice past perfect in deze logica, net zoals de lancering van Digipass 300 Comfort Voice in 2006. Een persoon met verminderd zicht zal nu ook in staat zijn om hetzelfde hoge niveau van Digipass veiligheid te hebben als andere online banking rekeninghouders of e-commerce gebruikers. Alle Digipass authenticatieproducten worden ondersteund door één en unieke authenticatiemotor, VACMAN Controller. Dit betekent dat bedrijven kunnen kiezen welk type van klantenauthenticatie product ze aanbieden aan hun verschillende gebruikers-/klantensegmenten.

Digipass 840 Comfort Voice kenmerken:

- spraakgebaseerde gebruikersinterface;
- spraakgebaseerde feedback van ingegeven data en geselecteerde functies;
- digitale handtekening en one-time password functionaliteit, omgezet in spraak;
- gebruik van ingebouwde luidspreker of headset;
- groot scherm en toetsenbord, met extra grote toetsen;
- ondersteunt Digipass standaard, EMV-CAP, VISA dynamic password authentication 1.1, German Smart TAN, Belgian eID Card

“Toegankelijkheid is één van de belangrijkste succesfactoren voor elke e-commerce toepassing,” zegt Jan Valcke, VASCO’s President & COO. “Spijtig genoeg zijn er maar enkele techonologieverkopers die oog hebben voor de noden van de slechtzienden. Als gevolg hiervan, bereikt dit gebruikerssegment de toepassing van de e-commerce verkoper niet. Door het aanbieden van Digipass klantenauthenticatie producten met spraak, maakt VASCO online bankieren en e-commerce toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Wereldwijd bieden al 20 leidende banken Digipassen met spraak aan, aan een deel van hun klanten.”Over VASCO: VASCO is de nummer één leverancier van oplossingen en diensten met sterke authenticatie en elektronische handtekeningen. VASCO heeft zich gevestigd als ’s werelds leidend softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van meer dan 4,800 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief bijna 750 internationale financiële instituten. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, entreprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.


Voor meer informatie neem contact op met:
VASCO: Jochem Binst, +32 2 609 97 40, [email protected]