NW_20080415_nl_VASCO brengt DIGIPASS eID kaartlezers rechtstreeks naar de consument

April 15, 2008

WEMMEL, België – 15 april 2008 – VASCO Data Security International Inc. (Nasdaq: VDSI; www.vasco.com), ’s wereld leidend softwarebeveiligingsbedrijf gespecialiseerd in authenticatieproducten; kondigde vandaag aan dat het zijn DIGIPASS eID kaartlezers rechtstreeks aan de consument zal verkopen.
VASCO startte enkele weken geleden met de verkoop van de Digipass 905 eID kaartlezer op e-bay en wil nu zijn verkoopskanalen verder uitbreiden. Momenteel is VASCO in onderhandeling met een aantal grote winkelketens om de Digipass 905 en Digipass 820 eID kaartlezers in de fysieke en digitale winkelrekken te brengen. Als blijkt dat dit een succes wordt, zal VASCO ook in andere landen een aantal producten aanbieden aan de eindgebruiker.

Vandaag verkoopt VASCO de DIGIPASS 905 eID kaartlezer al via e-bay, Accell (www.accel.be) en DNS (www.dnsmaster.be). Met hun elektronische identiteitskaart krijgen Belgische burgers een beveiligde toegang tot toepassingen van private en publieke instellingen en bedrijven. Zo kunnen ze 24u op 24u via hun computer tal van administratieve zaken regelen, elektronische documenten digitaal ondertekenen of inloggen op het netwerk van hun werkgever.

De DIGIPASS 905 eID kaartlezer wordt op de computer aangesloten met de bijgeleverde USB-kabel en is geschikt voor zowel laptops als desktops. Deze eID kaartlezer is gemakkelijk te configureren en te integreren met bestaande toepassingen, zonder dat er ingewikkelde software moet worden aangekocht. De Digipass 905 eID lezer wordt geleverd met een handige houder, waardoor de kaart in één vloeiende beweging in de gleuf kan worden gestoken.

VASCO zal ook de Digipass 820 eID kaartlezer op de retailmarkt brengen. Met dit toestelletje kan men de zichtbare en onzichtbare gegevens op de chip van de elektronische identiteitskaart lezen. Door zijn compacte vorm en beperkte gewicht, kan deze kaartlezer moeiteloos overal worden meegenomen. Het gaat hier om een lezer die niet met de pc verbonden is. Hij is dus vooral geschikt voor een snelle identiteitscontrole ter plaatse.

“Door Digipass rechtstreeks aan te bieden aan de eindgebruiker, versterkt VASCO zijn aanbod als de Full Option, All-Terrain Authentication Company”, zegt Jan Valcke, VASCO’s President & COO. “Tegen 2009 zal elke Belg voorzien zijn van een elektronische identiteitskaart. eID-toepassingen zullen steeds meer ingeburgerd raken. Het is dan ook een logische stap voor VASCO om onze eID kaartlezers rechtstreeks aan de consument aan te bieden. Bovendien is de gepaterenteerde Digipasstechnologie zeer gebruiksvriendelijk en hoef je geen expert te zijn om onze kaartlezers te gebruiken.”


Verkoop in België:Informatie over de Digipass eID kaartlezers:
Over VASCO:
VASCO is de nummer één leverancier van oplossingen en diensten met sterke authenticatie en elektronische handtekeningen. VASCO heeft zich gevestigd als ’s werelds leidend softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van meer dan 4,800 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief bijna 750 internationale financiële instituten. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, entreprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven”, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.


Voor meer informatie neem contact op met:
VASCO: Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]