NW_20080521_nl_VASCO versterkt partnership met eersteklasser KV Kortrijk

May 21, 2008

WEMMEL, België – mei 2008 – VASCO Data Security International Inc. (Nasdaq: VDSI; www.vasco.com), wereldleider op gebied van internetbeveiliging, kondigde vandaag aan dat het ook tijdens het volgende voetbalseizoen hoofdsponsor zal zijn van KV Kortrijk(www.kvk.be).
Daarmee maakt VASCO zijn entree als sponsor in de eerste voetbalklasse.

KV Kortrijk werd dit seizoen kampioen in tweede klasse en promoveert aldus naar de hoogste voetbalklasse. Het is van 1998 geleden dat de West-Vlaamse club nog in eerste speelde.
VASCO zal als hoofdsponsor bijkomende financiële investeringen doen waardoor KV Kortrijk de ambitie kan waarmaken om op duurzame wijze een volwaardige eersteklasser te worden. Ook zullen het bedrijfslogo en de slogan “Digipass by VASCO” volgend seizoen de shirts van de spelers sieren.

“Wij zijn zeer blij dat VASCO ook volgend seizoen hoofdsponsor is van KV Kortrijk”, zegt Joseph Allijns, voorzitter van KV Kortrijk. “Het bedrijf heeft ons de voorbije drie seizoenen onvoorwaardelijk gesteund en hun beslissing om te blijven investeren in onze ploeg bij de grote stap naar eerste klasse, is een bewijs van hun vertrouwen in ons. VASCO is een dynamisch bedrijf wat perfect aansluit bij de geest en mentaliteit van onze club.”

Met dit sponsorcontract wil VASCO zijn naamsbekendheid buiten de bankwereld verder vergroten. Het bedrijf is vooral bekend van de DIGIPASS-producten die worden verdeeld door de grote (nationale) banken en waarmee veilig online bankieren mogelijk wordt gemaakt. VASCO wil echter ook benadrukken dat zijn productgamma en diensten ook toepassingen kennen in e-commerce, e-government en de bedrijfswereld, zowel voor kleine KMO’s als voor internationale concerns. VASCO telt wereldwijd meer dan 7000 klanten in verschillende sectoren waaronder de gezondheidszorg, e-gaming, human resources, het onderwijs, de sociale zekerheid en de automobielsector. De publiciteit zal het bedrijf de mogelijkheid bieden om zijn producten ook in andere sectoren te verkopen.

VASCO zal ook het volgende seizoen intensief gebruik maken van zijn exclusieve lounge in het Guldensporenstadion. Het bedrijf ziet de lounge als een ideale manier om zijn trouwe klanten te bedanken en zijn netwerk uit te breiden in een informele sfeer.

“Dat we ook volgend seizoen KV Kortrijk steunen, is een logische stap”, zegt Jan Valcke, COO van VASCO. “VASCO is ooit begonnen als kleine speler en intussen uitgegroeid tot wereldleider op gebied van authenticatieproducten en –diensten. Diezelfde inzet en tomeloze ambitie herkennen we in KV Kortrijk. Daarnaast biedt de VASCO-lounge in het stadion van KV Kortrijk ons de mogelijkheid om onze zakenrelaties verder uit te bouwen in een ongedwongen sfeer. Bovendien worden we met deze overeenkomst voor het eerst sponsor in eerste klasse, waardoor we onze naamsbekendheid alleen maar vergroten, ook in de niet-financiële sectoren.”Over VASCO
VASCO is de nummer één leverancier van oplossingen en diensten met sterke authentificatie en elektronische handtekeningen. VASCO heeft zich gevestigd als ’s werelds leidend softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van meer dan 7100 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief meer dan 1000 internationale financiële instituten. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie neem contact op met:
VASCO: Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]