NW_20080618_nl

June 18, 2008

Wemmel, Belgium, 18 juni 2008 – VASCO Data Security International Inc. (Nasdaq: VDSI, www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatie producten, kondigt vandaag aan dat zij een aantal distributeurs en resellers in België en Nederland certificeert voor haar Identikey oplossing.

Identikey Server 3.0, de authenticatie server die gebruik maakt van de VACMAN technologie, werd recent aan het productengamma van VASCO toegevoegd. Het biedt sterke Digipass authenticatie en e-signature functionaliteit voor grote bedrijven, ideaal voor de beveiligde toegang tot webapplicaties en de toegang tot het bedrijfsnetwerk van op afstand. Deze op zich zelf staande beveiligingsoplossing integreert naadloos met bestaande IT-infrastructuren dankzij het gebruik van een SOAP-interface en werkt tevens met standaard RADIUS clients en web filters. Identikey Server 3.0 beschikt over gecentraliseerd en webbased gebruikersbeheer, multi-platform ondersteuning en geavanceerde rapporteringstools.

Identikey Server 3.0 wordt enkel verdeeld via ‘Identikey certified partners’. Het Identikey certified partner programma werd recent gestart en bestaat erin om VASCO distributeurs en resellers een volledige training te geven met betrekking tot Identikey.

Het ‘Identikey certified partner’ label geeft distributeurs en resellers een grondige productkennis die hen in staat stelt hun klanten te begeleiden bij de integratie van Identikey in de bestaande IT-omgeving. Voor VASCO en de eindklant betekent het certificatieprogramma een bijkomende kwaliteitsgarantie bij de installatie van Identikey.

In België werden de distributeur Logix/IPVista en de resellers OPNS en Telindus als eerste gecertificeerd. In Nederland zijn de distributeur E92Plus en de reseller Getronics PinkRoccade de eerste Identikey certified partners. Het certified partner programma wordt tevens aangeboden aan de distributeurs en resellers in andere landen.

“Identikey is een nieuw product in ons aanbod. We vonden het onze plicht onze distributeurs en resellers alle tools in handen te geven om hen te helpen bij een vlekkeloze integratie van Identikey in de IT-omgeving van hun klanten. De certificatie biedt ons en de eindklant bovendien een bijkomende kwaliteitsgarantie van de installatie.”, zegt Jan Valcke, Voorzitter en COO van VASCO.

Voor meer informatie over Identikey, surf naar: www.identikey.comOver VASCO
VASCO is de nummer één leverancier van oplossingen en diensten met sterke authentificatie en elektronische handtekeningen. VASCO heeft zich gevestigd als ’s werelds leidend softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van meer dan 7100 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief meer dan 1000 internationale financiële instituten. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie, contacteer:
Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]