NW_20081106_nl

November 6, 2008

OAKBROOK TERRACE, Ill., and ZURICH, Switzerland, 6 november 2008 - VASCO Data Security International, Inc. (Nasdaq: VDSI) (www.vasco.com ), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatie, kondigt aan dat het een oplossing biedt voor de beveiliging van Software as a Service (SaaS). Met Identikey Server 3.0. en Digipass wordt het statisch paswoord dat standaard voorzien wordt voor de toegang tot SaaS-oplossingen vervangen door een dynamisch One-time Password (OTP). Hierdoor worden confidentiële login gegevens niet langer meer over internet verstuurd en zijn ze bijgevolg niet langer ontvankelijk voor phishing aanvallen.

Hosted applications worden steeds populairder in gebruik, vooral door bedrijfsbeslissers, zoals marketeers of HR Managers (CRM, ERP, pay-roll toepassingen). IT-departmenten zijn terecht bezorgd over de beveiliging van deze SaaS-toepassingen: hoe veilig zijn deze internettoepassingen? Is bedrijfskritische informatie veilig in de handen van derden? Zijn de confidentiële gegevens enkel toegankelijk door bevoegde personen? Met Identikey Server 3.0 biedt VASCO een antwoord op deze problemen.

Een hosted application (ERP, CRM, accountancy, e-gaming en payroll-toepassingen) is standaard enkel beveiligd met een statisch paswoord. Door de groei in SaaS-toepassingen zijn ook het aantal phishing aanvallen toegenomen. Deze phishing aanvallen hebben als doel de bedrijfskritische informatie uit SaaS-applicaties te bemachtigen voor frauduleuze praktijken. Door het toepassen van sterke twee-factor authenticatie kunnen de bedrijfskritische gegevens die opgeslagen zijn in een internettoepassing beschermd worden tegen deze phishing aanvallen.

Identikey Server 3.0 van VASCO brengt het beveiligingsniveau van SaaS-applicaties op een hoger niveau. Met Identikey Server 3.0 zal de eindgebruiker inloggen met een dynamisch one-time password die door een hardware of software Digipass wordt gegenereerd. Eenmaal de gebruiker heeft aangetoond dat hij wel degelijk is wie hij is, zal toegang gegeven worden tot de confidentiële informatie die opgeslagen is in de hosted application. Data diefstal en het delen van accounts wordt bijgevolg onmogelijk.

Identikey Server kan op verschillende manieren geïntegreerd worden:
• Langs de hosted application kant bij de SaaS vendor
• Via een integratie partner, die authenticatie voor SaaS als een service aanbiedt aan verschillende klanten
• Bij de SaaS klant, die er tevens ook gebruik kan van maken voor zijn andere authenticatie noden, zoals remote access tot het bedrijfsnetwerk voor thuiswerkers of mobiele werknemers.

Identikey Server 3.0 is de authenticatie-oplossing van VASCO, gebaseerd op VACMAN technologie, dat Digipass twee-factor authenticatie biedt voor remote access tot bedrijfsnetwerken en webtoepassingen. De oplossing is geschikt voor middelgrote en grote bedrijven die authenticatie van gebruikers en e-signature functionaliteit willen integreren in hun webtoepassingen. Dankzij de SOAP interface kan Identikey in ongeveer elke webomgeving worden geïntegreerd.

“Toen VASCO van start ging met de implementatie van een Saas-toepassing, waren we bezorgd over de beveiliging van de hosted application waar wij gebruik van maken. We hebben onze eigen expertise en technologie aangewend om een oplossing voor deze beveiligingsproblemen te vinden. Bij de implementatie stelden we vast dat ook andere bedrijven dezelfde bezorgdheid met ons deelden. Met Identikey Server 3.0 bieden we nu onze eigen oplossing voor het beveiligen van SaaS op de markt aan.”, zegt Jan Valcke, President en COO van VASCO Data Security.Over VASCO
VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties.
VASCO heeft zich gevestigd als een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van ongeveer 8000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief meer dan 1200 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, entreprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie, contacteer:
Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]