NW_20081209_nl_Beveilig je persoonlijke gegevens tijdens de Online Kerstaankopen

December 9, 2008

Wemmel, België, 9 december 2008 – VASCO Data Security International Inc. (Nasdaq: VDSI, www.vasco.com), het toonaangevende software securitybedrijf gespecialiseerd in authenticatieproducten en -diensten, helpt consumenten om zich te wapenen tegen cybercriminaliteit tijdens de feestdagen, door advies te geven over veilig online winkelen. Onderzoek van verschillende bronnen toont aan dat online winkelen dit jaar in de lift zit. In het huidige economische klimaat, gaan vele consumenten op zoek naar online koopjes. De gebruiksvriendelijke betalingsprocedures online, zullen nog meer consumenten aansporen om inkopen te doen online.

VASCO’s advies helpt consumenten om de mogelijke valkuilen van online winkelen te ontwijken:

  • Koop via een vertrouwde website: koopt u producten van een vertrouwd merk? Weet u waar de firma waar u winkelt, gevestigd is? Geeft de website u contactgegevens of een telefoonnummer voor dienst na verkop? Vindt u de verkoopsvoorwaarden terug op de site en kunt u deze printen? Wordt deze site aangeprezen door andere online winkelaars?

  • Verkoopt de site betrouwbare producten? Is het product legaal in uw land? Bent u er zeker van dat het geen vervalsing is? Hebt u voldoende informatie over het product en de afkomst ervan?

  • Zorg ervoor dat uw persoonlijke gegevens beschermd zijn: vooraleer u een online transactie tekent of uw persoonlijke gegevens nakijkt, moet u weten hoe uw persoonlijke informatie zal worden verwerkt en gebruikt (worden uw gegevens doorgegeven aan derden, wordt de informatie gebruikt voor commerciële doeleinden?)

  • Betaal online enkel in een beveiligde omgeving: gebruik beveiligde en betrouwbare betalingssystemen zoals DIGIPASS® authenticatie om te voorkomen dat fraudeurs uw persoonlijke en financiële gegevens kunnen achterhalen.


Volgens ‘Interactive Media in Retail’ en ‘CapGemini’, zal online winkelen tijdens de kerstperiode in 2008 met 15% stijgen in het Verenigd Koninkrijk. Consumenten zullen gemiddeld €250 online spenderen tijdens de feestdagen. In Frankrijk steeg het aantal online aankopen met 30% tijdens het eerste kwartaal van 2008 (Fevad) en komen 2 op 5 Fransen online. Men schat dat in Brazilië 12 miljoen mensen in 2008 hun aankopen doen via Internet (e-bit) en dat de opbrengsten van de online verkoop met 35% zullen stijgen. Forester schat dat de online verkoop in de Verenigde Staten 12% zal groeien tijdens de eindejaarsperiode.
De populairste online kerstcadeaus zijn: electronica (17%), boeken en tijdschriften (16%), IT gadgets (13%), GSM’s (11%) en DVD’s en CD’s (11%).

ISACA (Information Systems Auditing and Control Association) ontdekte een trend die aantoont dat de meeste consumenten hun online aankopen doen op kantoor. Hoewel bedrijven persoonlijke online activiteiten tijdens de werkuren oogluikend toestaan, zijn slechts weinige zich bewust van de mogelijke negatieve impact hiervan op hun zaken. De bedreiging voor bedrijven komt gewoonlijk pas nadat werknemers kwaadwillige sites hebben bezocht, waarbij het netwerk van het bedrijf wordt blootgesteld aan malware, bots, en phishing en de e-mailserver wordt blootgesteld aan spam.
VASCO biedt oplossingen op maat aan om uw financiële online transacties te beveiligen. DIGIPASS for Web® is de oplossing die miljoenen klanten tijdens de feestdagen kan beschermen tegen fraude zoals phishing en man-in-the-middle attacks.

VASCO’s DIGIPASS for Web® is een op software gebaseerde sterke authenticatieoplossing. Het is de ideale oplossing om zwakke, statische paswoorden te vervangen door sterke, dynamische paswoorden met een hogere beveiligingsfactor. DIGIPASS for Web is vooral geschikt voor consumenten die online bankieren, zich abonneren op een online krant of nu en dan kleine aankopen doen via het Internet.

“Telkens u uw persoonlijke gegevens invult online, zoals het nummer van uw kredietkaart; bestaat het gevaar dat deze informatie wordt onderschept door criminelen die deze misbruiken voor persoonlijk profijt. Het is VASCO’s verantwoordelijkheid als specialist in het beveiligen van online transacties, om consumenten te wijzen op de gevaren van online transacties en om hen te helpen deze risico’s te vermijden. Met de feestdagen in aantocht, is dit een mooie gelegenheid voor VASCO om proactief advies te verstrekken aan consumenten om op een veilige manier online te winkelen en om hen op het hart te drukken extra waakzaam te zijn”, zegt Jan Valcke, President en COO van VASCO Data Security.Over VASCO
VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties.
VASCO heeft zich gevestigd als een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van ongeveer 8000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief meer dan 1200 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, entreprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.
This document may contain trademarks of VASCO Data Security International, Inc. and its subsidiaries, which include VASCO, the VASCO “V” design, DIGIPASS, VACMAN, aXs GUARD and IDENTIKEY

Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXs GUARD en IDENTIKEY.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.