VASCO brengt nieuwe versie van MYDIGIPASS.COM platform

March 4, 2013

Oakbrook Terrace, Illinois en ZURICH, Zwitserland - 4 maart 2013 - VASCO Data Security International, Inc (Nasdaq: VDSI) (www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in sterke authenticatie producten en diensten lanceert vandaag een nieuwe versie van haar MYDIGIPASS.COM authenticatieplatform voor consumenten met een nieuw aantrekkelijk design, extra innovatieve functies en een nieuwe go-to-market strategie.

MYDIGIPASS.COM is VASCO’s hosted authenticatieplatform in the cloud voor consumenten. Het platform combineert high-level security met ultiem gebruiksgemak. Eigenaars van websites kunnen sterke authenticatie integreren in hun applicatie met behulp van DIGIPASS ® om de toegang tot hun diensten en inhoud te beveiligen. Consumenten kunnen een gratis DIGIPASS downloaden om veilig in te loggen op tienduizenden B-to-B en B-to-C webtoepassingen via MYDIGIPASS.COM. MYDIGIPASS.COM vergemakkelijkt wachtwoordbeheer en biedt eindgebruikers de mogelijkheid om hun online referenties te beheren op 1 vertrouwde plek.

Technologische innovaties en vernieuwd ontwerp

De nieuwe release van het MYDIGIPASS.COM authenticatieplatform heeft een gebruiksvriendelijkere en aantrekkelijkere lay-out en de aanmeldflow werd intuïtiever gemaakt. Het activeringsproces werd verbeterd op basis van feedback van gebruikers en vereenvoudigt het creëren van een account. VASCO implementeerde bovendien een wachtwoordkluis die consumenten toelaat om al hun wachtwoorden op een geëncrypteerde manier te bewaren. Wachtwoorden worden veilig opgeslagen en de kluis is enkel toegankelijk mits een combinatie van een PIN code en een eenmalig wachtwoord dat gegeneerd wordt DIGIPASS.

Daarnaast introduceert VASCO het concept van gelokaliseerde en branded launchpads. Dit launchpad wordt voortaan de geprefereerde manier waarop VASCO, applicatie service providers (ASP) en banken zullen communiceren met de consument. Dankzij deze lokalisatie en branding biedt MYDIGIPASS.COM eindgebruikers vooraf gedefinieerde launchpads op basis van hun land, bank, werkgever en internetvoorkeuren.
Tegelijkertijd perfectioneerde VASCO het loginproces voor de MYDIGIPASS.COM mobiele app. Hierdoor kan de consument direct inloggen op het platform via de MYDIGIPASS.COM mobiele app op zijn smartphone of tablet door simpelweg een pincode in te geven. MYDIGIPASS.COM zal in de achtergrond een eenmalig wachtwoord genereren op basis van de gebruikersnaam en de unieke pincode die de gebruiker zelf ingaf. Consumenten kunnen zich nu al aanmelden op MYDIGIPASS.COM vanaf hun laptop, PC of tablet door het scannen van een QR-code met de DIGIPASS for Mobile applicatie om op die manier snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot elke toepassing die zich op het platform bevindt.

VASCO zal zijn jarenlange expertise in transactiebeveiliging, document signing en time stamping aanwenden om het aanbod in de nabije toekomst nog verder uit te breiden.

Drieledige go-to-market strategie
Om verder bij te dragen aan het succesverhaal van MYDIGIPASS.COM en om consumenten aan te trekken, heeft VASCO zijn go-to-market strategie verfijnd. Het bedrijf volgt een 3-ledige aanpak gericht op drie verschillende doelgroepen.

De eerste aanpak richt zich tot financiële instellingen en organisaties via VASCO's DIGIPASS + programma. DIGIPASS + staat voor een tweede DIGIPASS profiel dat is ingebed in de hard-of software authenticatietoestellen van de bank. Het eerste DIGIPASS profiel wordt gebruikt om de online transacties van de bank te beveiligen. Het tweede profiel kan vervolgens worden gebruikt voor toepassingen van derden op het MYDIGIPASS.COM platform. Organisaties die instappen in VASCO's DIGIPASS +-programma onderscheiden zich door hun klanten banking level security aan te bieden om hun favoriete websites en applicaties te beveiligen. Daarnaast kunnen financiële instellingen een extra inkomstenbron creëren door klanten aan te trekken die zich aansluiten op het DIGIPASS +-programma. Banken die zich aansluiten op het programma zullen een 20%-commissie ontvangen.

De tweede benadering is gericht op de application service providers (ASP's) en eigenaars van websites. VASCO zal specifiek naar de ASP’s gerichte acties ontwikkelen en werkt daarvoor met een dedicated MYDIGIPASS.COM salesteam. ASP’s hun klanten laten inschrijven op het MYDIGIPASS.COM platform zullen ook een commissie ontvangen.

Met de derde aanpak richt VASCO zich rechtstreeks tot de consumentenmarkt. Het bedrijf is bezig met het ontwikkelen van tal van marketingacties die de consument aanzetten om deel uit te maken van de MYDIGIPASS.COM community.

"Deze nieuwe release van MYDIGIPASS.COM is een belangrijke volgende stap in dde uitbouw van ons authenticatieplatform", zegt T. Kendall Hunt, VASCO's voorzitter en CEO. "Als wereldleider op het vlak van authenticatie willen we een dienstverlening creëren die een uitstekend evenwicht biedt tussen veiligheid en gebruiksgemak. Om dit doel te bereiken, hebben we rekening gehouden met de feedback van klanten en consumenten om zo de complete gebruikerservaring van ons MYDIGIPASS.COM platform te verbeteren. Daarnaast blijven we onze diensten verder uitbreiden met nieuwe innovaties zoals een wachtwoordkluis en gepersonaliseerde en branded launchpads om van MYDIGIPASS.COM het authenticatieplatform bij uitstek te maken voor ASP's, banken en consumenten."

VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties.
VASCO is een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van bijna 10 000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief bijna 1700 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “voornemen”, “bedoelen” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht en deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.
Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD en IDENTIKEY.
Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.
Voor meer informatie:
Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]
Volg ons op Twitter: https://twitter.com/VASCODataNews