VASCO Data Security maakt DIGIPASS for Mobile beschikbaar voor Windows Mobile gebruikers

January 20, 2010

Oakbrook Terrace, Illinois, Zurich, Zwitserland, 20 januari 2009 - VASCO Data Security Inc. (Nasdaq: VDSI; www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatie-oplossingen, kondigt aan dat DIGIPASS® for Mobile voortaan beschikbaar is voor Windows Mobile gebruikers. Zowel DIGIPASS for Mobile en DIGIPASS® for Mobile Enterprise Security Edition ondersteunen Windows Mobile, waardoor de implementatie van authenticatie op basis van een mobiele telefoon gemakkelijker wordt voor online banking en voor gebruik in bedrijfsomgevingen.

DIGIPASS for Mobile is VASCO’s authenticatie-oplossing die gebruik maakt van smart phones voor authenticatie. DIGIPASS for Mobile kan gebruikt worden voor twee factor authenticatie en digitale handtekening in m-banking, e-banking en e-commerce. Het kan ook gebruikt worden in bedrijfsomgevingen voor het beveiligen van de toegang van op afstand tot bedrijfsnetwerken en bedrijfsapplicaties.

Met DIGIPASS for Mobile beschikbaar voor Windows Mobile is VASCO met zijn authenticatie-oplossingen aanwezig op het merendeel van de mobiele platformen. De implementatie van authenticatie in bedrijfsomgevingen wordt vooral vergemakkelijkt door de beschikbaarheid van DIGIPASS for Mobile voor Windows Mobile. Windows Mobile smart phones worden zeer vaak gebruikt door werknemers in diverse bedrijven waardoor de telefoon een uitstekend middel wordt voor de veilige logon van op afstand tot het bedrijfsnetwerk en de applicaties. DIGIPASS for Mobile kan snel geïmplementeerd worden door download of door het gebruik van de USB-connectie voor IT-departementen die zo de applicatie snel en efficiënt kunnen installeren op de mobiele telefoon.

Voor dienstverleners en ontwikkelaars van mobiele applicaties beschikt VASCO over een software development kit (DIGIPASS® API) waardoor de authenticatie functionaliteit rechtstreeks en naadloos in de applicatie geïntegreerd kan worden. Met DIGIPASS API worden One-Time Password (OTP) en digitale handtekening rechtstreeks geïntegreerd in de applicatie zonder de gebruikservaring of de back-end infrastructuur aan te passen.

DIGIPASS for Mobile gebruikt 3DES en AES en het respecteert de ANSI X4.13 specificaties die vaak gebruikt worden in de banksector. DIGIPASS for Mobile maakt gebruik van de VASCO VACMAN® authenticatie technologie en ondersteunt meer dan 400 verschillende types mobiele telefoons.

“ Mobiele telefoongebruikers maken steeds meer gebruik van mobiele diensten, bijgevolg wordt het mobiele platform steeds aantrekkelijker voor hackers. Met DIGIPASS for Mobile kunnen bedrijven die hun diensten op het mobiele platform aanbieden de beveiliging van hun mobiele kanaal verbeteren door de authenticatie van de gebruikers en door het digitale ondertekenen van transacties. Met DIGIPASS for Mobile beschikbaar voor Windows Mobile gebruikers zijn we overtuigd dat nog meer bedrijven zullen kiezen voor het gebruik van authenticatie.” zegt Jan Valcke, President en COO bij VASCO Data Security.

Een demo van DIGIPASS for Mobile is beschikbaar op: http://dp4mobile.demo.VASCO.com

Over VASCO
VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties.
VASCO heeft zich gevestigd als een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van meer dan 9000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief bijna 1350 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, entreprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “voornemen”, bedoelen” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.
This document may contain trademarks of VASCO Data Security International, Inc. and its subsidiaries, which include VASCO, the VASCO “V” design, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD and IDENTIKEY

Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD en IDENTIKEY.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.