VASCO lanceert IDENTIKEY Server Banking Edition

April 15, 2010


IDENTIKEY ondersteunt EMV-CAP based en Hardware Security Module (HSM) authenticatie


Oakbrook Terrace, Illinois, Zurich, Zwitserland, 15 April 2010 – VASCO Data Security Inc. (Nasdaq: VDSI; www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatieoplossingen, lanceert vandaag haar IDENTIKEY Server Banking Edition. IDENTIKEY Server Banking Edition ondersteunt EMV-CAP en Hardware Security Module (HSM) authenticatie. IDENTIKEY, VASCO’s authenticatieserver, biedt sterke gebruikersauthenticatie en valideert elektronische handtekeningen.

De meeste banken gebruiken HSM om de geheimen die zijn opgeslagen op smartcards, te beheren. Dit biedt het hoogste niveau van beveiliging, daar de geheimen die zijn opgeslagen in de HSM niet kunnen worden uitgevoerd. Vandaag biedt IDENTIKEY Server een totaaloplossing voor authenticatie met behulp van HSM bovenop haar VACMAN Controller technologie om gebruikers te authenticeren en transacties te valideren. Het dynamische wachtwoord of de elektronische handtekening, gegenereerd door het DIGIPASS toestelletje van de eindgebruiker, wordt verstuurd naar de IDENTIKEY server. IDENTIKEY maakt vervolgens gebruik van HSM om het dynamische wachtwoord of de elektronische handtekening te valideren. Zodra de validatie is gebeurd, verleent IDENTIKEY de eindgebruiker toegang tot de applicatie of zorgt het ervoor dat de transactie kan worden uitgevoerd.

IDENTIKEY is ondermeer ideaal voor online banking security in nieuwe, opkomende markten. Het is een allesomvattende authenticatieserver die dynamische paswoorden en elektronische handtekeningen valideert en volledige beheers- en rapportagemogelijkheden aanbiedt. De SOAP interface maakt het mogelijk om de server in vrijwel elke webapplicatie te integreren. Met de ondersteuning van HMS en EMV-CAP beschikken banken in opkomende markten over een totaaloplossing voor authenticatie waarbij ze initiële investeringen in EMV-CAP en HSM kunnen exploiteren voor authenticatiedoeleinden. Het HSM vermogen van IDENTIKEY Server biedt een optimale beveiliging omdat cryptografische sleutels niet gecompromitteerd kunnen worden.

Standaard wordt IDENTIKEY Server Banking Edition aangeboden met Virtual DIGIPASS. Dit is een gebruiksvriendelijke oplossing voor sterke gebruikersauthenticatie en elektronische handtekeningen. Klanten hebben een gebruikers- ID en pincode nodig om aan te loggen op de site van de bank. Eenmaal aangelogd, wordt een dynamisch wachtwoord per SMS verzonden naar de GSM van de klant. Met dit wachtwoord kan hij dan toegang krijgen tot de online applicatie van de bank.

"Door EMV-CAP en HSM functionaliteit toe te voegen aan IDENTIKEY komen we tegemoet aan de vraag van banken naar een totale authenticatieoplossing met een optimale beveiliging. We stellen hen in staat om hun bestaande investeringen te maximaliseren en bieden volledige beheers- en rapportagefuncties in een enkele oplossing", zegt Jan Valcke, President en COO van VASCO Data Security.

Over VASCO:
VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties.
VASCO heeft zich gevestigd als een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van bijna 9500 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief ongeveer 1400 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “voornemen”, “bedoelen” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht en deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD en IDENTIKEY.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie:
Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]