VASCO’s aXsGUARD Gatekeeper biedt PKI en SSL-VPN-client ondersteuning

April 1, 2010

Oakbrook Terrace, Illinois, Zurich, Zwitserland, 1 April 2010 – VASCO Data Security Inc. (Nasdaq: VDSI; www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in authenticatieoplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat aXsGUARD Gatekeeper vanaf nu PKI en SSL-VPN-client ondersteuning aanbiedt. aXsGUARD Gatekeeper is VASCO’s remote access totaaloplossing om netwerkaansluitingen te beveiligen.

Dankzij de SSL-VPN-client ondersteuning van aXsGUARD Gatekeeper kunnen pc-gebruikers altijd en overal inloggen op hun VPN. De SSL-VPN-client wordt geïnstalleerd op de pc van de eindgebruiker en vereist het gebruik van een certificaat en een wachtwoord. Het is echter beter om de SSL-VPN-toegang te beveiligen door het gebruik van het certificaat te combineren met een eenmalig wachtwoord (one time password of OTP). Een OTP vervangt het gebruik van onveilige statische wachtwoorden. In tegenstelling tot PPTP-, Ipsec- of L2TP-clienten maakt het de verbinding met VPN via een https protocol dat gebruikt wordt om veilig te browsen op het internet.

aXsGUARD Gatekeeper biedt nu ook PKI ondersteuning, wat een extra beveiligingsniveau betekent voor Windows Logon. Bij het gebruik van PKI met aXsGUARD Gatekeeper zullen IT -beheerders DIGIPASS CertiID kunnen installeren op de pc’s van de eindgebruikers. DIGIPASS CertiID is VASCO’s client-gebaseerde software suite die PKI-technologie gebruikt om het login proces te beveiligen en om transacties en vertrouwelijke documenten te ondertekenen. Om aan te loggen, worden eindgebruikers voorzien van een DIGIPASS KEY 200 of een DIGIPASS KEY 860. aXsGUARD Gatekeeper heeft een ingebouwde certificaat-managementsysteem die toelaat om certificaten te genereren binnen het toestel. Deze certificaten kunnen vervolgens gebruikt worden voor SSL-VPN-clienten, maar ook voor andere toepassingen zoals Windows logon met smart cards.

DIGIPASS KEY 200 is een USB-toestel met een PKI-smart card chip en een beveiligde USB-opslag. Het kan gebruikt worden voor lokale en remote access tot het bedrijfsnetwerk en –applicaties, en PKI wordt gebruikt voor encryptie, digitale handtekeningen en mobiele databeveiliging. DIGIPASS KEY 200 combineert PKI-technologie, beveiligde opslag van gegevens en de mogelijkheid om RFID-technologie te integreren voor fysieke toegang. DIGIPASS KEY 860 combineert OTP-technologie met PKI, en biedt daarnaast beveiligde opslag van gegevens en nieuwe mogelijkheden om efficiënt phishing en man-in-the-middle attacks te bestrijden.

aXsGUARD biedt bovendien ondersteuning voor Windows 7 en heeft ook een overbruggingsfunctionaliteit, wat gebruikers toelaat om naast hun eigen LAN-segment verbinding te maken met andere netwerksegmenten.

“KMO’s zijn meestal op zoek naar budgetvriendelijke totaaloplossingen voor netwerkaansluitingen. aXsGUARD Gatekeeper beantwoordt aan die specifieke eis en brengt bovendien ook PKI binnen het bereik van kleinere ondernemingen, wat hen toelaat niet alleen Windows Logon te beveiligen maar ook transacties en documenten te ondertekenen,” zegt Jan Valcke, President en COO bij VASCO Data Security.

Over VASCO:
VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties.
VASCO heeft zich gevestigd als een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van bijna 9500 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief ongeveer 1400 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “voornemen”, “bedoelen” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht en deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXsGUARD en IDENTIKEY.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie:
Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]