Buy Way versnelt het kredietopeningsproces met OneSpan Sign

June 17, 2019

CHICAGO en BRUSSEL – 17 juni 2019 - OneSpan™, een wereldleider in software voor betrouwbare identiteiten, elektronische handtekeningen en veilige transacties, kondigt vandaag aan dat Buyway, Belgisch marktleider voor de financiering van aankopen in de winkel, OneSpan Sign heeft geïmplementeerd om het proces van contractafsluiting in de winkels te versnellen. Dankzij elektronische handtekeningen kan Buyway de kosten verlagen en de ervaring van de gebruiker verbeteren, met een compleet digitaal kredietopeningsproces in de winkel bij grote retailers als MediaMarkt, fnac en Switch (Apple Premium Reseller). 

Buy Way werkt aan een breder automatisering- en digitaliseringsproject. Het koos OneSpan Sign om het contractproces digitaal te maken en te beveiligen, en zo het manuele, papieren proces in de winkel te vervangen, evenals de vele handtekeningen en achtergrondcontroles. Met elektronische handtekeningen kan de koper nu zijn kredietcontract veilig digitaal ondertekenen met een eenmalig wachtwoord dat via SMS wordt verstuurd. Het getekende contract wordt naar alle partijen gemaild, wat het administratieve werk in de back-office verlicht. Consumentenkredieten kunnen nu in minder dan 10 minuten worden toegekend, in plaats van in enkele dagen. 

“Het kredietverleningsproces in de winkel wordt bijgesteld om te voldoen aan de eisen van de klant naar een snelle en vlotte service,” zegt Etienne Leissner, Project Manager bij Buy Way. “We namen de uitdaging aan en ontwikkelden voor het hele bedrijf een digitale visie, waarvan elektronische handtekeningen een belangrijk onderdeel zijn. De technologie is kostenefficiënt gemakkelijk om te implementeren en kan opgeschaald worden naar het hele bedrijf. Daarom zijn elektronische handtekeningen een goed startpunt in onze digitale transformatie.”

“OneSpan heeft veel ervaring in de financiële dienstverlening en andere sectoren die streng gereguleerd zijn,” zegt Dan Dica, Senior Vice President of Global Sales bij OneSpan. “We weten hoe we onze klanten kunnen helpen om de klantenervaring te optimaliseren en administratieve kosten en tijdsverlies te reduceren. Onze technologie voorziet een digitaal en gestroomlijnd proces, zodat klanten zich kunnen focussen op hun business, terwijl ze toch voldoen aan de regelgeving.”

Financiële instellingen die consumentenkredieten uitgeven in de Europese Unie zijn onderhevig aan wetgeving, waaronder eIDAS (Electronic Identification Authentication Trust Services). OneSpan Sign voldoet aan de eIDAS-verordening voor zowel geavanceerde als gekwalificeerde elektronische handtekeningen. Meer over elektronische handtekeningen die voldoen aan eIDAS op https://www.esignlive.com/resource-center/eidas-e-signature-legal-perspective.  

Over Buy Way

Actief sinds meer dan 30 jaar, en onafhankelijk sinds bijna 10 jaar, is Buy Way een financiële instelling die bij de leaders behoort wat betreft consumentenkrediet op het winkelpunt in België en Luxemburg. Naast zijn historische activiteit in de Retail, biedt de onderneming oplossingen voor financieringen en kredieten voor klanten die actief zijn in de financiële en de dienstensector. Buy Way heeft zich ook gespecialiseerd in Business Process Outsourcing (BPO) ten dienste van derden, actief in de financiële sector. De onderneming, met hoofdzetel in Brussel, telt meer dan 150 professionals met 13 verschillende nationaliteiten, en een drievoudige missie: 

  • Financieringsoplossingen voorstellen
  • Innoverende producten aanbieden om de aankoopdaad te optimaliseren
  • Zeer dicht bij klant en verkoper staan om een gepersonaliseerde dienstverlening te leveren voor elk dossier

Vandaag neemt de onderneming de bocht van de digitalisering en van  de paperless diensten door innoverende oplossingen aan te bieden inzake e-signing of e-origination voor (e)commerce.  Buy Way behoort toe aan Chenavari Investment Managers, de beheermaatschappij gespecialiseerd in de markt van kredieten en financieringen. Meer informatie vindt u op www.buyway.be

Over OneSpan 
 
OneSpan helpt financiële instellingen en andere organisaties om te slagen door weldoordachte aanpassingen in hun digitale transformatie door te voeren. We doen dit door vertrouwen te brengen in zowel de identiteiten van personen, als in de toestellen die ze gebruiken en in de transacties die ze uitvoeren. We geloven dat dit de grondslag is voor versterkte bedrijfsmogelijkheden en groei. Meer dan 10 000 klanten, waaronder meer dan de helft van de banken in de wereldwijde top-100, vertrouwen op de oplossingen van OneSpan om hun waardevolle relaties en businessprocessen te beschermen. 
OneSpans open platform helpt om de kosten te verminderen, klantenwerving te versnellen en klantenvoldoening te vergroten, voor digitale onboarding, fraudepreventie en workflow management. Meer over OneSpan op OneSpan.com en op Twitter, LinkedIn en Facebook

Media contact: 

Frauke De Graeve 
Public Relations Manager  
OneSpan 
+32 497 14 80 47 
[email protected]  

Sarah Hanel  
Global Director of Corporate Communications  
OneSpan 
+1-312-871-1729  
[email protected] 

Alain De Deken
Public Relations Manager 
Buy Way
+32 478 27 04 17
[email protected]