NW_20080708_nl

July 8, 2008

Wemmel, Belgium, 8 juli, 2008 – VASCO Data Security International Inc. (Nasdaq: VDSI, www.vasco.com), het toonaangevende software security bedrijf gespecialiseerd in authentificatieproducten en -diensten, kondigt vandaag aan dat het zijn Enterprise Security Partnerprogramma voor EMEA en LAM heeft vernieuwd . De doelstelling van het Partnerprogramma is om VASCO’s positie in het Enterprise Security segment te versterken.

VASCO beschouwt een partnerrelatie distributeurs en verdelers als een win-win situatie voor beide partijen. Bekwame channel-partners kunnen dankzij hun kennis en expertise oplossingen en diensten op maat aanbieden aan hun klanten. De leiderspositie van VASCO in de authenticatiemarkt geeft zijn partners de slagkracht om het aanbod van diensten en producten te verbeteren, het rendement te verhogen en de relatie met de eindklant te versterken.

De status van een distributeur of herverdeler in VASCO’s Partnerprogramma wordt bepaald door het aantal nieuwe licenties en aXs GUARD-toestellen die het bedrijf in kwestie jaarlijks verkoopt. De structuur van het Partnerprogramma werd uitgebreid van twee naar drie niveaus: VASCO Partner, VASCO Select Partner en VASCO Premium Partner. Elk niveau omvat pre- en post-sales support, marketingondersteuning en andere voordelen. Select en Premium partners dienen VASCO-gecertificeerd zijn vooraleer ze in aanmerking komen om first line support te geven aan hun klanten. Het algemene VASCO-certificaat werd vervangen door een certificatie per productgroep. Partners kunnen zich dus specialiseren in één specifiek product.

“Door samen de Enterprise Security markt aan te pakken, creëren we een win-win situatie voor VASCO en het Kanaal,” zegt Jan Valcke President en COO van VASCO. “Het VASCO Partnerprogramma stelt ons in staat om geschikte partners aan te trekken om de verdere expansie van onze Enterprise Security Business in de EMEA en LAM regio’s te ondersteunen. Onze kennis en expertise verlenen een toegevoegde waarde aan de klanten van onze partners waardoor we een kwalitatieve service kunnen garanderen en de eindgebruiker de meest geschikte sterke authenticatieoplossing kunnen aanbieden.”Over VASCO:
VASCO is de nummer één leverancier van oplossingen en diensten met sterke authenticatie en elektronische handtekeningen. VASCO heeft zich gevestigd als ’s werelds leidend softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van meer dan 7100 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief meer dan 1000 internationale financiële instituten. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, enterprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie, contacteer:
Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]