NW_20090121_du_VASCO kondigt DIGIPASS 855 sterke authenticatie aan

January 21, 2009

OAKBROOK TERRACE, Ill., and ZURICH, Switzerland, 21 januari 2009 – VASCO Data Security International, Inc. (Nasdaq: VDSI) (www.vasco.com), een toonaangevend software security bedrijf gespecialeerd in authenticatie, lanceert DIGIPASS® 855 een smart card lezer die diverse authenticatie functies combineert met “What you see is what you sign” functionaliteit. DIGIPASS 855 is de upgraded versie van DIGIPASS 850. DIGIPASS 855 kan gebruikt worden voor PKI-gebaseerde authenticatie, digitale handtekening en toegang tot bedrijfsnetwerken. Het biedt sterke authenticatie voor internetbankieren, telefoonbankieren en e-commerce omgevingen.

DIGIPASS 855 kan zowel geconnecteerde en ongeconnecteerde gebruikt worden. In ongeconnecteerde modus is het een EMV-CAP met DIGIPASS One-Time Password (OTP) en digitale handtekening functionaliteit die gebruikt kan worden in om het even welke op maat gemaakte e-banking of e-commerce toepassing. In USB geconnecteerde modus, biedt het DIGIPASS en EMV-CAP functionaliteit met PIN-ingave, het wijzigen van de PIN en digitale handtekening. Daarnaast kunnen applicaties in geconnecteerde modus op een veilige manier gedownloaded worden op de kaartlezer.

Voor de op PKI-gebaseerde authenticatie worden de secrets en sleutels opgeslagen op een smart card. DIGIPASS 855 maakt gebruik van de chip card voor de cryptografische berekening. DIGIPASS 855 biedt een snelle communicatie tussen de smart card en de lezer dankzij de performante processor.

Het gecombineerde gebruik van de kaartlezer en de smart card sluit een aantal veiligheidsrisico’s uit in geval van verlies of diefstal, omdat er geen secrets op de kaartlezer zijn opgeslagen. De kaartlezer vergt geen personalisatie per gebruiker. De lezer initialiseert zichzelf bij het inbrengen van de smart card en wordt pas uniek door de PIN van de smart card. Als gevolg is DIGIPASS 855 uitermate geschikt voor roll-outs naar een grote groep van eindgebruikers.

DIGIPASS 855 biedt een verhoogde bescherming tegen online aanvallen. Gegevens, zoals de PIN-code worden rechtstreeks op het klavier van de kaartlezer ingetikt. Bijgevolg wordt de PIN-code niet gebruikt op de PC en is de veiligheid van online transacties gegarandeerd. De “what you see is what you sign” functionaliteit zorgt er voor dat de transactiegegevens op het scherm van de kaartlezer ter bevestiging te zien zijn, alvorens de gebruiker de transactie tekent. Op die manier wordt man-in-the-browser fraude vermeden.

DIGIPASS 855 is CCID compatibel en kan bijgevolg gebruikt worden met alle populaire operating systemen zoals Windows, Linux en Mac OS. Diverse talen worden ondersteund en de functie- en controletoetsen kunnen op maat geprogrammeerd worden om specifieke e-banking en e-commerce applicaties te ondersteunen.

“Met DIGIPASS 855 geeft VASCO een antwoord op de steeds toenemende kwetsbaarheid van PC’s in een internetomgeving. Statische paswoorden voldoen niet langer meer. Door de PIN-code in te geven op de DIGIPASS 855 en niet op het toetsenbord van de computer wordt bijkomende beveiligingsmaatregelen tegen fraudulent gebruik verzekerd.”, zegt Jan Valcke, President en COO bij VASCO Data Security.

Over VASCO
VASCO is een belangrijke leverancier van sterke authenticatie en e-signature oplossingen en diensten gespecialiseerd in Internet Security toepassingen en transacties.
VASCO heeft zich gevestigd als een globaal softwarebedrijf gespecialiseerd in Internet Security, met een klantenbasis van ongeveer 8000 bedrijven in meer dan 100 landen, inclusief meer dan 1200 internationale financiële instellingen. VASCO’s voornaamste markten zijn de financiële sector, entreprise security, e-commerce en e-government.

Toekomstgerichte stellingen:
Stellingen in dit persbericht die verband houden met toekomstige plannen, gebeurtenissen of prestaties zijn toekomstgerichte stellingen. Elke stelling die woorden bevat zoals “ geloven’, “anticiperen”, “plannen”, “verwachten”, “voorgenomen/ bedoeld” en gelijkaardige woorden is toekomstgericht and deze stellingen impliceren risico’s en onzekerheden en zijn gebaseerd op huidige verwachtingen. Bijgevolg kunnen actuele resultaten materieel verschillen van de verwachtingen uitgedrukt in deze toekomstgerichte stellingen.
This document may contain trademarks of VASCO Data Security International, Inc. and its subsidiaries, which include VASCO, the VASCO “V” design, DIGIPASS, VACMAN, aXs GUARD and IDENTIKEY

Dit document kan handelsmerken bevatten van VASCO Data Security International, Inc. en zijn dochterondernemingen; zoals VASCO, het VASCO “V” ontwerp, DIGIPASS, VACMAN, aXs GUARD en IDENTIKEY.

Er wordt verwezen naar de publieke indieningen van het bedrijf bij de US Securities and Exchange Commission voor verdere informatie over het bedrijf en zijn verrichtingen.

Voor meer informatie, contacteer:
Jochem Binst, +32 2 609 97 00, [email protected]